DrupalCamp Sofia 2012 - Views - извеждане на съдържание със силата на нашето въображение - материали от сесията

В тази книга са материалите от сесията ми на Drupalcamp Sofia 2012. Наред с подробно описание на резултатите, начините за постигането им, код и експорти на конкретните views-та, мотиви защо нещата са направени така както са направени, има много снимки на екрана на всеки от тези етапи. Може да задавате въпроси в коментарите към всяка страница. Също ще се радвам да споделите в коментарите Вашият опит за конкретната тема от всяка страница.
Всяка страница от тази книга представя една от точките на сесията:

  • създаване на страница/блок със съдържание с филтри
  • създаване на страница/блок със съдържание с аргументи
  • създаване на "меню" от термини;
  • използването на блокове на views като част от съдържанието на страници и nodes

и с малко знания по PHP:

тунинг на изхода с темплейтите на views

  • Включване на views в темплейт на нод, потребителски профил и др.
  • Използване на views за извеждане на съдържание от custom таблица от базата данни.

Самите точки са последователни една спрямо друга - направеното в предходните се използва в следващите. Затова колкото и да са прозаични някои от тях ще премина последователно през всички за да видим откъде идва всичко, къде се използва и как. Също така са градирани по сложност на използване на views.

За създаване на необходимото за дадена цел views ще акцентирам на опциите които трябва да се променят - за неспоменатите опции примаме че остават непроменени - default. Като прикачен файл ще има всяко views за което стане въпрос - най бързият начин е да го импортнем и да разгледаме какви са неговите настройки.

Важно!!!
При създаване на втори, трети и т.н. дисплей с цел да създадем вю с други настройки за филтри, сортиране, полета и/или каквото и да било друго, при съответната настройка Задължително избираме Override default - това ще направи тази конкретна настройка индивидуална точно за този дисплей.

Views - извеждане на съдържание със силата на нашето въображение
Configure ... override